
Prep time: ~10
Cook time: - 30 minutes
Total Time: ~40 minutes
Servings: ~15
Ingrediënten
- 5 cup tarwe patent bloem
- 3 cup melkpoeder
- 1 cup kokos rasp
- 2 el gemalen kardemom poeder
- 3 el gecondenseerde melk
- 100 gr gesmolten ongezouten roomboter
- 1 cup volle warme melk
Voor de suikersiroop
- 300 gr suiker
- 200 ml water
Instructies
- In een kom voeg je bloem, melkpoeder, boter, kokosrasp en suiker toe. Mix dit tot een kruimelig deeg.
- Voeg nu langzaam de melk toe tot het een harde koekjesachtige deeg vormt.
- Vorm van het deeg nu gulab jamun vormpjes die klein en ovaal zijn of maak ronde vormpjes.
- Verwarm genoeg olie in een pan om de gulab jamun te bakken.
- Bak nu de gulab jamun op een mediumhoog vuur zodat het ook van binnen kan garen, tot alles goudbruin is.
- Maak nu de suikersiroop en breng suiker en water aan de kook voor ongeveer 10 minuten tot het een dikke siroop is.
- Voeg de suikersiroop toe aan de gulab jamun en blijf dit goed mixen. Het gaat eerst waterig lijken, maar blijf goed mixen tot de suikerlaag hard wordt.
- Bewaar de gulab jamun luchtdicht voor ongeveer 5 dagen.
- Bekijk mijn TikTok-filmpje voor instructies. ♡
Reactie plaatsen
Reacties