Zoete sew

Prep time: ~10

Cook time: - 30 minutes

Total Time: ~40 minutes

Servings: ~15

Ingrediënten

  • 4 cup patent tarwe bloem
  • 3 cup geraspte kokos
  • 2 el kardemom poeder
  • 80 gr ongezout roomboter (kamer temperatuur)
  • 400 ml warme water

Voor de suikersiroop

  • 300 gr suiker
  • 200 ml water

Instructies

    1. Voeg in een kom bloem, boter, kokosrasp en kardemompoeder. Mix alles tot het kruimelig wordt.
    2. Voeg langzaam warm water toe en kneed het tot een zacht soepel deeg. Het wordt net een roti-deeg. Het kan zijn dat je meer of minder water nodig hebt, dus voeg dit langzaam toe.
    3. Laat het deeg 10 minuten rusten.
    4. Verdeel het deeg in 2 gelijke bolletjes.
    5. Rol het deeg vervolgens uit tot een dikte van 1 cm en snijd hier 5 langwerpige repen uit. Van de repen snijd je het schuin in langwerpige stukken, dus zeven vormpjes.
    6. Verwarm genoeg olie in een pan om te frituren.
    7. Bak de sev op een mediumlaag vuur, zodat het van binnen ook gaar wordt, enkele minuten tot alles goudbruin is.
    8. Voor de suikersiroop doe je 300 gr suiker en 200 ml water in een pan en kook je dit voor 10 minuten op een medium vuur tot het dik wordt.
    9. Voeg de warme suikersiroop toe aan de sew en blijf dit goed mixen. Het gaat eerst waterig lijken, maar blijf alles mixen tot de suiker hard wordt.
    10. Bewaar de sew luchtdicht voor ongeveer 1 week. Eet smakelijk.
    11. Bekijk mijn TikTok-filmpje voor instructies. ♡
    Rating: 0 sterren
    0 stemmen

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.