
Prep time: ~10
Cook time: - 30 minutes
Total Time: ~40 minutes
Servings: ~15
Ingrediënten
- 4 cup patent tarwe bloem
- 3 cup geraspte kokos
- 2 el kardemom poeder
- 80 gr ongezout roomboter (kamer temperatuur)
- 400 ml warme water
Voor de suikersiroop
- 300 gr suiker
- 200 ml water
Instructies
- Voeg in een kom bloem, boter, kokosrasp en kardemompoeder. Mix alles tot het kruimelig wordt.
- Voeg langzaam warm water toe en kneed het tot een zacht soepel deeg. Het wordt net een roti-deeg. Het kan zijn dat je meer of minder water nodig hebt, dus voeg dit langzaam toe.
- Laat het deeg 10 minuten rusten.
- Verdeel het deeg in 2 gelijke bolletjes.
- Rol het deeg vervolgens uit tot een dikte van 1 cm en snijd hier 5 langwerpige repen uit. Van de repen snijd je het schuin in langwerpige stukken, dus zeven vormpjes.
- Verwarm genoeg olie in een pan om te frituren.
- Bak de sev op een mediumlaag vuur, zodat het van binnen ook gaar wordt, enkele minuten tot alles goudbruin is.
- Voor de suikersiroop doe je 300 gr suiker en 200 ml water in een pan en kook je dit voor 10 minuten op een medium vuur tot het dik wordt.
- Voeg de warme suikersiroop toe aan de sew en blijf dit goed mixen. Het gaat eerst waterig lijken, maar blijf alles mixen tot de suiker hard wordt.
- Bewaar de sew luchtdicht voor ongeveer 1 week. Eet smakelijk.
- Bekijk mijn TikTok-filmpje voor instructies. ♡
Reactie plaatsen
Reacties