
Prep time: ~ 10 minutes
Cook time: ~ 10 minutes
Total Time: ~ 20 minutes
Servings: 10-15
Ingrediënten
- 165 gram makreelfilet
- 1 halve witte ui (medium)
- 3-4 teentjes knoflook
- stukje verse madame jeanette peper naar smaak
- handjevol selderijblaadjes
- 3 medium kleine aardappelen zacht gekookt
- 1/2 tl zout + meer naar smaak
- 1/2 tl witte peper
- panko breadcrumbs of gewoon paneermeel
- 3 sneetjes wit brood (1-2 dagen oud)
- 2 eieren
Instructies
- Voeg ui, knoflook, peper en selderij in een blender en maal dit fijn.
- Maal daarna het witte brood fijn tot kruimels.
- Stamp de aardappelen tot een puree.
- Voeg in een ruime kom het gemalen knoflook-ui mengsel, aardappelpuree, gemalen witte brood en makreelfilet toe.
- Mix alles goed door en voeg zout, witte peper en 1 ei toe.
- Mix/kneed dit met je handen tot een zacht geheel.
- Kluts nu een ei en voeg hieraan 2 el water toe.
- Doe wat panko breadcrumbs in een bord.
- Maak van het makreeldeeg kleine ronde balletjes, net als bitterballen.
- Dip dit in het ei en de panko breadcrumbs.
- Verhit genoeg olie in een pan om de makreelballetjes te frituren.
- Frituur de balletjes op een mediumhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Let op dat de olie niet te heet is, anders worden de balletjes van binnen niet gaar.
- Serveer de makreelballetjes warm met wat peper ketchup of saus naar keuze.
- Bekijk mijn TikTok video voor instructies ♡
Reactie plaatsen
Reacties